Despre Dragoste si alti demoni

Asa suna titlul cartii ce era preferata mea acum 3-4 ani, de Marquez.Am trait atat de pasional cand am citit-o si atat de tare m-am cufundat...

Asa suna titlul cartii ce era preferata mea acum 3-4 ani, de Marquez.Am trait atat de pasional cand am citit-o si atat de tare m-am cufundat in ea incat parca si acum simt fiorii ce ma treceau la final, citind ultimul paragraf. Si scriu aceste randuri mai mult intr-un exces de inspiratie si sinceritate desi blogul meu este pe alta nisa indexat. Gandindu-ma la ce as vrea sa scriu imi venea in minte un citat dintr-o carte citita recent:

Tagore spunea ca dragostea este ca un fluture: daca il urmaresti cu disperare, se indeparteaza, dar daca stai nemiscat, se asaza pe tine.” 
Despre asta vreau sa va vorbesc astazi. Despre dorinta de a avea parte de o iubire ca in povesti, dorinta care de multe ori ne acapareaza atat de tare inima si mintea incat nu mai vedem nimic in jur.Nu mai vedem nimic bun in noi, nici o motivatie de a mai face ceva, incercam sa ne transpunem intr-o persoana si sa ne identificam cu ea, renuntand complet la noi, la identitatea noastra de femei, la ceea ce ne face pe noi fericite, la intreg ego-ul nostru feminin, la stilul nostru de viata.

 Prefer sa fiu sincera si sa confirm ca am avut si eu o astfel de perioada in viata mea incat simteam uneori ca ma sufoc de durerea de a nu avea nici un suport emotional din partea unui barbat, unei persoane care sa imi inteleaga trairile, emotiile, gandurile.Vedeam cupluri peste tot, ma simteam cea mai singura persoana de pe lume si nu intelegeam ce fac gresit de indepartez pe toti de langa mine si cu atatia prieteni si cunostinte sunt tot singura.
Cu siguranta exista printre voi cateva care v-ati pus macar o data urmatoarele intrebari:

  • Parea atat de indragostit..de ce nu ma mai cauta?
  • De ce sa mai traiesc daca nu am nici un barbat langa mine?
  • De ce nu a vrut ceva mai de durata intre noi?
  • Ce a vazut asa special la cealalta?
  • Cum sa fac sa ma observe si sa ma vrea?
  • De ce m-a folosit ca pe un obiect sexual, fara sa se implice emotional?
  • De ce s-a terminat inainte sa inceapa?
  • De ce eu?Chiar asa, frumoasa mea?De ce tu? De ce tu, cea educata, eleganta, frumoasa, vesela, zambitoare, mereu aranjata, mereu la curent cu tot ce e nou si frumos, cu gusturi atat de bune, cu atatea calitati?
Tu, femeia pe care teoretic ar dori-o orice barbat  nu reuseste sa transforme ca intr-o basm un broscoi intr-un print.
De ce nu poti sa fi si tu fericita asa cum iti doresti?
Nu sunt experta in relatii (daca as fi as fii avut acuma relatia "perfecta") dar am observat ca cea mai mare problema pe care o au multe femei cu la fel de multe calitati este ca devin accesibile prea usor.
Tanjesc atat de mult dupa ceva romantic si frumos incat atunci cand cineva le face discret cu ochiul, le complimenteaza sau le invita intr-o seara la un pahar de vin, devin ca o carte deschisa, ne lasand loc pentru dezvoltarea imaginatiei barbatului, pentru a-l intriga, pentru a-i starni curiozitatea. Asta este secretul. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa nu mai pari disperata.Sa nu mai fi atat de accesibila.Sa arati ca tii la tine mai mult ca la orice si ca ai multe motive de bucurie care nu includ tinerea unui barbat in brate.Sa ai un stil de viata de care sa fii indragostita si care sa iti ocupe tot timpul. Doar asa cel pe care il meriti va veni si va vrea sa stea langa tine mult timp. Cele mai fericite femei sunt cele care nu au nevoie de un barbat ca sa fie asa!


Nu refuza sa intelegi ca barbatul are nevoie de mecanismul atractie-respingere pentru a se hotara in cel mai scurt timp ca te vrea pe bune si chiar isi doreste cu tine ceva pe termen lung.
Nu refuza sa intelegi ca nu trebuie sa renunti la tine pentru a-ti dedica timpul cautarii acelui "the one" la care fiecare viseaza.
Nu refuza sa intelegi ca TU esti cea mai importanta pentru tine si tu trebuie sa ramai independenta, stabila emotional si detasata de situatie, cea care nu are nevoie de un barbat ca sa fie fericita si de un barbat ca pe o fericire in plus.
Nu refuza sa intelegi ca nu constrangerea, ci libertatea aduce langa tine barbatul mult visat. Cel mai bun exemplu pe care pot sa il dau este cel cu pestele: cand ai prins pestele, cu cat il tii mai strans in mana sa nu iti scape, cu atat iti va aluneca printre degete mai usor.Cu cat il ti mai lejer cu atat va sta mai cuminte si vei avea un oarecare control asupra lui.
Nu refuza sa intelegi ca nu esti singura care se confrunta cu un barbat nehotarat si indisponibil emotional si ca tot ceea ce trebuie sa faci este sa nu te opresti din a te ocupa de TINE.De sufletul tau, de ceea ce iti place tie sa faci, de ceea ce te face fericita.De fiecare data cand renunti la tine iti dezactivezi atractivitatea in fata oricarui barbat.

Pune-te TU pe primul loc, investeste in tine, in educatia ta,in visele si ambitiile tale, in feminitatea ta si in tot ceea ce te defineste pe tine.Stiu, poate e greu de acceptat acum, cand sufletul tau se chinuie prea tare.Dar si eu am invatat lucrurile astea.Si eu am fost ranita din dragoste de atatea ori. Dar niciodata nu este prea tarziu ca tu sa iei deciziile pentru tine, nu altii.Nu juca dupa cum canta un barbat, jucati impreuna. Incepeti cu un vals usor si continuati apoi in ritmuri ametitoare de samba.
La final, nu uita ca trebuie sa ai inima si ochii deschisi, sa privesti mereu cu entuziasm in jur, sa fii atenta la toate semnalele , sa nu te descoperi din prima si sa fii mereu sincera.Cu tine, cu el.

Stiu ca ai multe de oferit.Si eu am multe de oferit. Dar numai celui care nu te determina la autodistrugere pentru a fi al lui.Cu dragoste, 
Cleo

You Might Also Like

0 comentarii