Despre lucruri frumoase cu Fares

Povestea mea cu Fares incepe acum cativa ani cand eram in cautarea unor ceaiuri mai deosebite cu care sa imi incep fiecare dimineata.Fiind ...

Povestea mea cu Fares incepe acum cativa ani cand eram in cautarea unor ceaiuri mai deosebite cu care sa imi incep fiecare dimineata.Fiind mare amatoare de ceaiuri si in acelasi timp destul de pretentioasa cat sa nu cumpar chiar "orice" am zis ca trebuie sa incerc ceaiul "Lumina diminetii" de la Fares, un ceai revigorant cu cicoare, numai bun pentru a inlocui cafeaua de dimineata.Trebuie sa recunosc ca am fost initial atrasa de numele boem al acestuia, nestiind exact cat de mult imi va placea. Eu, o romantica de felul meu, fiind atrasa ca un copil de lucruri frumoase, colorate dar mai ales de denumiri desprinse parca din basme, am fost din prima atrasa de acel ceai, care m-a binedispus numai vazandu-l pe raft.
Dupa cateva luni am vazut pe internet un ceai cu petale de trandafiri.Tot Fares.De data aceasa avea o denumire la fel de imbietoare: "1001 Seri, ceai cu petale de trandafiri".Am fost cucerita deoarece eu iubesc tot ce are aroma de trandafiri.
Peste putina vreme am primit un pachet foarte dragut din partea Fares care continea o multime de produse alese parca pe spranceana care sunt in totalitate exact ceea ce imi place si vroiam sa incerc candva.

Printre bunatati se numara ceaiul "Antistres Stare de bine", "1001 Seri, ceai cu petale de trandafiri", uleiuri de pin si lavanda, capsule "Antistres", o cana foarte draguta cu logo-ul Fares, un set de aromoterapie de care sunt extrem de incantata deoarece sunt mare iubitoare de arome pentru casa, o masca de ochi care a venit la fix deoarece in ultima vreme imi simt ochii destul de obositi, o agenda super simpatica dedicata "ideilor, plantelor si lucrurilor bune din 2015" dar si un o carte a lucrurilor bune din care am aflat cat de vast este de fapt portofoliul Fares.
Voi stiati ca:
  •  Menta presupune cel mai îndelungat timp de uscare, ea având nevoie de până la 48 de ore, în timp ce mușețelul se usucă în circa 20 de ore? La polul opus avem socul, care se degradează foarte repede.
  •  Farmacistul Andrei Farago a fondat în anul 1929 firma „Digitalis, prima companie română pentru cultivarea plantelor medicinale”, care astăzi poartă numele Fares?
  •   Fares Orăștie produce peste 800.000 de sticluțe de sirop într-un an? Dacă am goli toate aceste sticluțe am putea umple lejer o piscină cu suprafața de 100 de metri pătrați și adâncimea de doi metri.
  •  Este nevoie de peste 20 de ore de analize pentru o cutie de ceai și chiar 48 de ore pentru antibioticul natural Biosept?
  •   Fares Orăștie produce peste 20 de milioane de cutii de ceai în fiecare an? Dacă am pune cap la cap toate aceste cutiuțe de ceai, am putea acoperi o distanță aproape echivalentă cu lungimea fluviului Dunărea – 2.800 km – de la izvoarele din Germania și până la vărsarea în Marea Neagră.
  •  Realizarea unui produs nou durează de la 9 la 18 luni? În acest timp se trece de la documentarea științifică, la probele de laborator și probele pilot, testări și analize, elaborarea standardului de calitate al produsului, obținerea avizelor de fabricație conforme cu legislația, evaluarea eficienței terapeutice.
  •   Una dintre magaziile Faresdedicate depozitării plantelor, după recoltare, are 51 m lungime și 32 m lățime, fiind construită pe structura unui hangar de avioane?
  •   În echipa Fareslucreazăpeste 750 de oameni?
  •   Cele mai longevive produseFares sunt: ceaiurile de mușețel, gălbenele, sunătoare, mentă, tei, coada șoricelului, coada calului, păducel, trei frați pătați, urzică? Acestea există chiar de la începuturile Fares, adică de 85 de ani. Tot de atunci există și uleiul esențial de mentă. 


Si astfel, am aflat ca Fares Orăștie împlinește 85 de ani, peste opt decenii de lucru cu plante tămăduitoare și remedii naturale culese din popor sau create de echipa companiei, 85 de ani de experiență, pasiune și dragoste pentru oameni.

Povestea Fares Orăștie e despre plantele pe care natura ni le oferă, presărate pretutindeni în țara noastră sau în lumea largă. De fapt, această poveste a început de pe timpurile strămoșilor daci, care știau multe minuni despre plante, sănătate și viață. Iar meșteșugul acesta al lor nu a pierit niciodată: a renăscut acum 85 de ani, în anul 1929, în mâinile vizionarului farmacist Andrei Farago și s-a așezat la poalele Sarmisegetuzei, înapoi în inima Daciei, dând viață multor lucruri bune.
 
Mergând pe urmele strămoșilor, echipa Fares a ales să cultive plantele și să își desfășoare activitatea în aceleași locuri bogate în tradiție, unde viața înflorește în fiecare an, dăruindu-ne cele mai bune ingrediente pentru sănătate: la Orăștie.

În fiecare zi, cei de la Faresfac așa cum au învățat că e bine: folosesc numai plante tămăduitoare din culturi proprii sau din surse de încredere, le aleg fir cu fir și le usucă după metoda lor, la temperaturi care păstrează tot ce-i bun în ele. După o prelucrare atentă, acestea ajung în casele românilor, în remedii culese din popor sau create de echipa companiei.

Eficiența produselor din plante medicinale este strâns legată de calitatea acestora și de modul în care sunt prelucrate și utilizate. Când vorbim despre plantele provenite din culturile proprii este importantă folosirea materiilor prime certificate din punct de vedere al speciei, acest lucru venind ca o primă garanție a calității produselor Fares. Mai mult decât atât, experiența echipei de la Orăștie a dus la dezvoltarea unor tehnologii proprii, acordând o atenție deosebită procesului de uscare pentru fiecare specie de plantă. Acest lucru înseamnă existența unor temperaturi și a unei durate de uscare controlate pentru a asigura păstrarea substanțelor active și a unor spații speciale de depozitare, protejate de contaminare. Un alt punct important este și trasabilitatea completă pe fluxul tehnologic care permite verificarea fiecărei etape de producție, iar certificarea din punct de vedere al siguranței alimentare, contribuie, de asemenea, la asigurarea eficienței terapeutice a produselor Fares.
Pot spune ca intre mine si Fares se infiripa o noua poveste de dragoste,fiind tentata pe masura ce rasfoiesc "Jurnalul de lucruri bune" imi doresc tot mai multe produse de la ei, in special cele pentru slabit, ceaiurile aromate de sezon si uleiurile din plante si fructe.

In aceasta iarna Fares a imparasit cu mine bucuria de a te simti bine si plin de vitalitate.Pentru asta nu pot decat sa multumesc din suflet pentru mica bucurie care inseamna atat de mult!Cleo

You Might Also Like

0 comentarii