Despre persoana care as vrea sa fiu

Evolutia spirituala a fiecaruia dintre noi nu tine doar de cartile pe care le citim sau cat de multa informatie acumulam . Cred cu tarie...


Evolutia spirituala a fiecaruia dintre noi nu tine doar de cartile pe care le citim sau cat de multa informatie acumulam . Cred cu tarie ca inseamna o analiza interioara extrem de riguroasa, o eliminare a poverilor pe care le caram in spate de ani si o reexaminare a intereselor si pasiunilor. Uneori ne putem preface ca jucam atat de bine un rol numai pentru a fi acceptati, pana cand devine un reflex cu care nu ne identificam dar nici nu il putem inlatura.

Nu tine in tine ceea ce nu-ti place, ceea ce te framanta, ceea ce te doare. Nu colecta amintiri, dureri, zile urate. Lasa-le incet, incet sa treaca si fa curatenie pentru a primi energii noi. Toti suntem de fapt niste energii care facem ca lumea sa se miste. Fiecare din noi are la un moment dat un blocaj energetic care nu te lasa sa inaintezi in viata. Fie ramanem blocati intr-o relatie care nu merge dar din care nu putem iesi, fie intr-un job pe care il uram, de spaima de a ramane fara bani, fie intr-o casa pe care n-o mai suportam din comoditatea de a face mici schimbari. Toate aceste situatii, blocheaza energia vitala care intra si iese din corpul nostru iar noi dezvoltam in timp o serie de frustrari care pot degenera.
Pacea interioara, atat de pierduta in ziua de azi, a devenit de ceva timp propcuparea mea numarul 1. Acest echilibru care face ca energiile vitale sa circule liber prin corp nu este usor de atins insa nu imposibil. Despre metode de relaxare si timpul petrecut in natura am mai scris aici
Vreau sa mai adaug faptul ca primul pas spre vindecare si pace interioara este acceptarea tuturor emotiilor pe care le avem. Apoi acceptarea diferentelor intre persoana ta si a celui apropiat. Transformarea defectelor in calitati si regasirea sinelui. Toate acestea se pot atinge daca ne intoarcem la lucrurile simple cu care ne putem face viata mai sustenabila si mai putin complicata. Eu am inceput calatoria asta aproximativ acum un an. Initial nu am stiut exact unde vreau sa ajung dar am zis ca vreau sa schimb ceva in viata mea. Orice, ca sa simt diferenta catre mai bine.

Am inceput prin a citi ingredientele alimentelor pe care le cumparam si incerca sa evit cele care contineau lucruri ce nu-mi pareau cunoscute sau nu stiam ce sunt. Am inceput apoi sa cumpar foarte multe produse fabricate in Romania. Apoi am inceput sa cumpar mai mult din pietele locale si de la tarani. Ulterior am hotarat sa iau niste suplimente alimentare precum vitamine, capsule pentru unghii si par, vitamina c, ulei de peste. Au urmat si alte alegeri: am renuntat la foarte multe dintre hainele mele din materiale sintetice, am renuntat la pungile de plastic si le-am inlocuit cu plase din bumbac organic, mi-am facut propriul dezinfectant pentru blatul de bucatarie cu ingrediente naturale, am renuntat la a mai folosi produse cosmetice care nu sunt bio.  Mi-am facut propriul deodorant si am adoptat un machiaj minimalist si foarte natural. Am inceput sa ascult mai multa muzica meditativa, New Age si World, iar cand lucrez, ascult mereu Smooth Jazz pentru inspiratie si destindere. Am inceput sa petrec tot mai mult timp in natura, sa meditez, sa fac yoga si sa imi tin un jurnal in care ii notez toate gandurile, pentru eliberare. Sunt interesata sa aflu mai multe despre cristalele semipretioase si efectele lor, medicina ayurvedica, pacifism, chakrele, stilul de viata sustenabil si organic dar si sa citesc mai multe carti de dezvoltare spirituala si emotionala.  Vreau sa ma trezesc in fiecare zi tot mai senina si sa simt acea impacare si acel tremur al sufletului linistit pe care nu l-am mai simtit de mult. Vreau sa invat sa imbartisez singuratatea, imbatranirea, schimbarea, cunoasterea. Sa pot sa imi imaginez lucruri pe care sa le creez cu mainile.  Cand egocentrismul dipare, dispar si limitele. Devi infinit, bun si frumos. Eu vreau sa zambesc si sa tac, nu sa tip si sa ma consum din interior. Vreau sa ajung in punctul in care sa pot sa imi opresc agitatia mintii pentru ca sufletul sa vorbeasca.  Asta este persoana care as vrea sa fiu. Voi ce va doriti sa fiti?


Cleo

You Might Also Like

0 comentarii