Dar din dar se face rai

Exista atat de multe feluri de a darui celor din jurul nostru incat putem face asta uneori aproape involuntar. Cred ca bucuria vine ...
Exista atat de multe feluri de a darui celor din jurul nostru incat putem face asta uneori aproape involuntar. Cred ca bucuria vine din lucruri atat de marunte de care am ajuns incet incet, sa nu ne mai dam seama.  Multi oameni lasa sa treaca  pe langa ei micile fericirii, asteptand zi de zi, sa apara cea mare. Uitam ca de fapt, putem face atat de multe pentru cei pe care ii iubim si nu numai. Recent am vazut un film care se numea "Into The Wild" un film care mi-a deschis ochii in mod inimaginabil. In cateva cuvinte, personajul a renuntat la viata comoda si indestulata de la oras pentru a petrece cateva luni in mijlocul naturii, in salbaticie. Fara telefon, fara harti, fara bani si fara sa stie incotro va ajunge. Aceasta calatorie "initiatica" intr-ale descoperirii sinelui este destul de prezenta in multe carti si filme insa ceea ce m-a marcat pe mine nu a fost drumul in sine, ci concluziile de la final care sunau cam asa: "Happiness in only real when shared". Mi s-a facut pielea de gaina si instant am vazut mai limpede totul. Nu este suficient sa fii tu fericit si sa ai in minte linistea dorita daca nu o poti imparti. Pana la urma si daca imparti ultima prajitura din frigider cu partenerul, o idee care ti-a placut cu mama ta sau un sfat cu un frate mai mic, tot inseamna sa daruiesti.


Astfel, putin cate putin, prin gesturi marunte, se va umple paharul fericirii absolute. Cand ai facut ultima data un gest frumos pentru cineva, fara sa astepti nimic in schimb? Cand ai spus un cuvant amabil femeii de serviciu, postasului, vanzatoarei sau vecinei de la bloc?

Poate par niste banalitati dar pot aduce, spuse in fiecare zi, o energie pozitiva incredibila. Bunatatea este gratuita si este si mai minunata cand o oferi celor din jur. Orice cuvant frumos adresat oamenilor poate declansa o surpriza si incantare. Iar voi va veti simti instant mai bine.

Probabil partenerul vostru nu are aceleasi pasiuni ca voi. Poate uneori le suportati sau le tolerati doar de dragul lui. Sfatul meu? Petrece mai mult timp discutand cu partenerul despre ce ii place. Incearca sa vezi din alt unghi totul. Din pozitia lui.  Poate vi se va parea o pierdere de timp insa ceea ce dati de la voi este cu mult mai putin decat ce primeste partenerul.  Si cu siguranta, veti auzi si veti intelege ceea ce acesta nu v-a spus niciodata pentru ca isi deschide sufletul, simtindu-se luat in serios. Sincer, asta e o bucurie foarte mare! Incercati!
Daruiti "bomboane" sub forma de complimente. Bineinteles, cred cu tarie ca acestea trebuie sa fie sincere si dezinteresate. Spune-i mamei ca iti place cum s-a imbracat azi si sotului ca ii multumesti pentru tot ce face pentru voi.  Petreceti timp cu prietenii care te pot inspira si simtiti-va ca in vacanta. Beti un ceai, mancati prajituri, uitati-va la seriale. Toate momentele astea sunt extrem de pretioase si creeaza o senzatie de libertate. Retraiti-va din nou adolescenta si copilaria, macar din cand in cand.
Petindeti mai putin si cu siguranta veti primi mai mult. Stai de vorba cu partenerul si arata-i ca il sprijini si ca esti un bun ascultator. Urmareste-l atent, confirma ca ai inteles ceea ce ti-a spus, pune-i intrebari. La final spune-i urmatoarele: "Sunt fericita ca mi-ai spus asta, acum te pot intelege mai bine si putem comunica mai usor". Vei vedea ca acesta va deveni mai deschis si mai prietenos.

Dar din dar se face rai, zicea o vorba veche. Pana la urma cu siguranta nu va fi un rai al lucrurilor materiale dar sigur va fi un rai spiritual.Cleo

You Might Also Like

0 comentarii